FC Kalmar - Futsal
30 MÅL KLARA FÖR FC KALMAR!

30 MÅL KLARA FÖR FC KALMAR!

Idag har FC Kalmars lagkapten och största stjärna Karwan Delashob Eliassi förlängt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och börjar gälla den 15 augusti.

Karwan Delashob Eliassi stod för 30 mål i division 1 under förgående säsong och var FC Kalmars bästa spelare.

Med sin låga tyngdpunkt och fina teknik luckrar han ofta upp motståndarnas försvar och är ett ständigt hot framåt. Möt Wayne och Karwan i intervjun här nedan.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Fantastiskt att han väljer att stanna kvar i FC Kalmar ett år till. En underbar människa som jag och övriga tycker om. En riktigt, riktigt bra futsalspelare. Det visar att vi som förening är på rätt väg när en sådan spelare skriver på en förläggning med FC Kalmar. Vi såg hur många poäng Karwan skapade i fjol, så ingen snack om hans kapacitet. Jag som sportchef gillar att skapa en trevlig miljö inom föreningen och med Karwan med på tåget är det rätt spelare och människa på rätt plats.

Vem är Karwan Delashob Eliassi?

– Jag är en mycket familjekär grabb som älskar familjen, Kalmar och Norrliden väldigt mycket. Jag är överlag en sportnörd men just fotboll och futsal är något jag aktivt spelar. Padel har jag på senare tid hittat och tycker är väldigt roligt. Förutom det jobbar jag som barberare och startar eget företag i juli.

Du hade en riktigt fin säsong i FC Kalmar förra säsongen, med många mål och ett stort förtroende, vad tyckte du att du utvecklade mest?

– Jag gjorde väldigt många mål och assister i fjol. Jag har alltid haft lätt för mig att skapa poäng både i fotboll och i futsal, så jag är inte direkt förvånad över antalet mål jag lyckades göra under säsongen 19/20. Det jag utvecklade mest var de taktiska bitarna som det finns väldigt mycket av inom futsalen.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Mina styrkor måste vara att jag alltid är på rätt plats och är målfarlig. Jag kan dessutom spela på samtliga positioner och har använts inom alla, även som målvakt när vi jagat kvitteringar eller avgöranden. Jag tillför poäng och vinnarmentalitet.

Dina personliga mål?

– Mina personliga mål inför säsongen 20/21 är att göra fler mål än 30 och vinna fler matcher.

Andra säsongen i Division 1, förväntningar?

– Blir väldigt spännande. Jag tror att serien i år är mycket svårare och det ger mig motivation och jag ser fram emot utmaningen.

5 SNABBA

Favoritresmål?

Milano

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Cola Zero, Ost och Sudjuk (Bosnisk korv)

Vad spelas på spotify just nu?

Bob Marley

Vad vill du säga till våra fans?

Ni var fantastiska i fjol. Fortsätt att stötta oss på vår gemensamma resa så kommer vi att ge tillbaka med tiden.

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?

The Barber Kalmar som öppnar dörrarna den 20 Juli. Mitt egna företag. Då kan ni även följa min privata resa.

Tack Karwan för en härlig intervju och lycka till inom det sportsliga och med ditt nya företag.

Se fler nyheter