FC Kalmar - Futsal
Andreas Lundqvist skriver på för FC Kalmar!

Andreas Lundqvist skriver på för FC Kalmar!

Andreas Lundqvist har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar som är skrivet 1+1. Andreas har imponerat under träningarna och kommer med sin rejäla vinnarskalle och fina fot bidra väldigt mycket på och utanför spelplan.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:
– Andreas har varit klar för FC Kalmar ett tag och valde att skriva på sitt kontrakt under årets säsongsstart vilket jag är väldigt glad över. Andreas är en kille som alltid ger 110% på träning och match. En vinnarskalle som är ny inom futsalen som vi tror stenhårt på. Jag tror personligen att han kommer bli en väldigt viktig spelare för FC Kalmar.

Vem är Andreas Lundqvist?

– En grabb på 24 vårar som spelar fotboll i Lindsdals IF och gjort under hela karriären. När tiden ej går till fotboll liras det väldigt mycket padel och jag umgås väldigt mycket med vänner och familj.

Första gången du testar på futsal, vad tycker du om sporten och laget FC Kalmar?

– Jag har alltid gillat inomhusfotboll och det ska bli spännande att testa på futsal ”på riktigt”. Det går väldigt snabbt och det är en fartfylld fotboll som jag gillar. Laget i sig har jag kommit in i väldigt bra och många spelare som jag tidigare lirat med utomhus, så det känns bra.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Min spelförståelse och passningsfot samt en rejäl vinnarskalle, jag hatar att förlora.

Dina personliga mål?

– Mina personliga mål är att komma in i spelet och taktiken. Spela så mycket som möjligt och kunna bidra med lite poäng.

Första säsongen i Division 1, förväntningar?

– Jag följde laget förra året från läktaren och vet att det finns en hög nivå i laget, så jag kommer in med stora förväntningar. Truppen är ett år äldre och har en annan erfarenhet, så klart att vi ska tampas i toppen. Sen vad jag förstått så är serien tuffare i år, men det blir spännande.

5 SNABBA

Favoritresmål?

Spanien

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Små plommontomater, mjölk och kvarg.

Vad spelas på Spotify just nu?

Head & Heart (feat. MNEK) – Joel Corry, Rani. (Otroligt bra låt)

Vad vill du säga till våra fans?

Hoppas på samma stöd som förra året, så ska vi ge minst lika mycket tillbaka!

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?

The Barber. K – Felfri barberare med grym service!

Tack Andreas för en en grym intervju och lycka till under säsongen!

Se fler nyheter