FC Kalmar - Futsal
Anna Wretman skriver på för FC Kalmar!

Anna Wretman skriver på för FC Kalmar!

Anna Wretman har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar som är skrivet 1+1. Anna har imponerat under träningarna och kommer med sin teknik och passningsspel bidra enormt till FC Kalmar.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Jag är jätteglad att Anna valt att skriva på för FC Kalmar. Anna är en ung spelare med mycket futsal i sig och som spelat högt upp. Man ser Annas kvalitéer inomhus då hon är en snabb och teknisk spelare som gillar att gå framåt. Hon är väldigt professionell och ambitiös och passar bra in i gruppen.

Vem är Anna Wretman?

– Anna Wretman, 19 år. Bor i lilla Nybro tillsammans med mamma och pappa. Jag tog studenten i somras så för tillfället jobbar jag på ICA kvantum i Nybro där jag står i charken och säljer massa gosaker. Och utöver det så spelar jag fotboll och har gjort det sen jag var 5 år och har de senaste 4 åren spelat i IFK Kalmar. Och på fritiden när jag inte jobbar eller spela fotboll så hänger jag mycket med min familj och vänner.

Första gången du testar på futsal på riktigt, vad tycker du om sporten och vad är din bild av föreningen hittills?

– Jag tycker verkligen att sporten är riktigt rolig, jobbigt att säga men skulle nog säga att det är roligare att spela futsal än utomhus. Sen var det också 4 år sedan jag spelade futsal sist, då i Madesjö IF så det är verkligen kul att få ta på sig inomhusskorna igen. Och min bild av föreningen hittills är bara positiv. En förening som verkligen satsar på futsalen och som har kunskapen att lära ut riktig futsal. Sen är det extra roligt att föreningen har valt att satsa på damerna inom futsal också och att vi får samma förutsättningar som herrarna har, vilket för mig är en viktig del.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Jag skulle säga att mina styrkor är att jag är väldigt passningssäker och har en bra teknik och kan tillföra med bra spel.

Dina personliga mål?

– Mina personliga mål är att kunna utvecklas så mycket som möjligt och blir bättre på allt i stort sätt. Och sedan såklart göra så gott jag kan för att kunna göra så laget vinner serien.

Första säsongen i division 1, förväntningar?

– Jag har väldigt stora förväntningar på detta som jag nämnde innan var det länge sedan jag fick spela futsal och det är något jag verkligen har saknat och tycker ska bli riktigt kul. Sedan är vi ett bra gäng med bra skickliga individuella spelare så det gäller att vi får ihop det tillsammans så blir vi nog svårslagna. Men både Madesjö och Emmaboda är duktiga inomhus så det kommer att blir bra och jämna matcher.

5 SNABBA

Favoritresmål?

Skulle nog säga till ett varmt ställe där man kan sola och bada en massa 🙂

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Såklart Nocco, sen nocco och tillsist nocco 🙂

Vad spelas på spotify just nu?

Just nu har jag låt torka så det blir topplistan som rullar på repeat.

Vad vill du säga till våra fans?

Att ni kommer att få se på riktig show 🙂

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?

Jag skulle tipsa om ICA Kvantum i Nybro där ni hittar mig i charken som säljer en massa gosaker.

Tack Anna för intervjun och lycka till under säsongen!

Se fler nyheter