FC Kalmar - Futsal
ARBEN SULA NY HUVUDTRÄNARE FÖR FC KALMAR!

ARBEN SULA NY HUVUDTRÄNARE FÖR FC KALMAR!

FC Kalmar har gjort klart med en ny huvudtränare inför säsongen 2021/2022. Det blir Arben Sula som kommer att leda det nya FC Kalmar. ” Det känns som en kul och inspirerande utmaning, jag kommer in med en bra känsla och ser fram emot säsongen som väntar”, säger Arben Sula.

Wayne Palmborg om processen och Arben Sula;
– För oss har det varit väldigt viktigt att hitta rätt person med rätta egenskaper sportsligt och med rätt karaktär. I Arben fyller vi bägge kategorier vilket gör mig väldigt nöjd. Sportgruppen har träffats fler gånger och diskuterat namn. Efter första mötet med Arben kändes allt rätt och det dröjde inte länge innan bläcket var torrt. Vi får in en person som har ett väldigt högt anseende inom lokalfotbollen och som tror på processen vilket vi värdesätter högt. Arben är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna vilket är väldigt viktigt för oss och vår organisation. Dessutom har Arben ett stort intresse för futsal och han har lett sitt fotbollslag Flygsfors/Gadderås IF i flertalet futsalcuper med flera guld som resultat.

Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Arben under kommande säsong!

Arben Sula om FC Kalmar;

– Jag har följt klubbens imponerande resa sedan starten och när jag blev kontaktad angående rollen som huvudtränare var valet egentligen inte så svårt. Det är regionens bästa futsalklubb med en outstanding organisation. bakom sig, det har jag märkt sedan första kontakten togs. Sedan är det stora skor att fylla efter Peiman Eliassi som gjorde bra resultat i klubben. Men jag ska försöka göra mitt bästa för att axla ansvaret.

Arben Sula om sig själv;
– Jag är 36 år gammal och boendes i Nybro, har en fantastisk fru och två underbara barn. Jag jobbar som verksamhetsutvecklare på studieförbundet NBV till vardags och är huvudtränare för Flygsfors/Gadderås IF.

Arben Sulas tankar och ambitioner:
– Prägeln jag vill sätta är att vi ska uppfattas som ett disciplinerat och hårt arbetande lag som ska vara svårslagna. Jag anser att futsal i grund och botten är snabb problemlösning, just eftersom man behöver lösa olika moment konstant i en snabb takt. Jag kan aldrig tvinga spelarna att agera på ett specifikt sätt, utan mer visa olika alternativ och ge spelarna verktyg och förbereda dem på bästa sätt hur man kan lösa ett problem. Sedan när det gäller defensiven så har jag mina regler och principer, där förhandlar jag inte.

Vi kommer att sträva efter att spela ett kontrollerat försvarsspel med fart och kreativitet framåt!

Varmt välkommen till FC Kalmar, Arben Sula!

Se fler nyheter