FC Kalmar - Futsal
ARMIN CRNOVRSANIN OM KVALET MOT RFL!

ARMIN CRNOVRSANIN OM KVALET MOT RFL!

FC Kalmar Dam spelar slutkvalet till RFL nu på söndag och börjar kvalomgång 1 på bortaplan. Där ställs damlaget mot Stallarholmens SK på Thomas Arena i Strängnäs. Matchen kommer förhoppningsvis sändas på Stallarholmens SKs facebooksida med matchstart vid 15:00.

Kvalomgång 2 och på hemmaplan ställs FCK Dam mot BK Ljungsbro på AKEA Arena den 12/3 med matchstart 13:00. Huvudtränaren Armin delar med sig av sina tankar när FCK Dam förbereder sig för sitt första kval till högstaligan, RFL.

Slutkval mot RFL, hur känns det?

Det känns väldigt bra men lite nervöst inför kvalet. Men vi ska förbereda oss på bästa sätt genom att vara påkopplade och fokuserade. Tjejerna har gjort väldigt bra ifrån sig under våra träningar och matcher.

Vad har FC Kalmar Dam fokuserat på i träning och match?

Vi har ett helt nytt lag inför i år. Fokus har varit att bygga upp grunden i hur man ska spela futsal. Positioner, rörelse och regler som jag tycker är viktigt. När man har grunden inom futsalen är det lättare att bygga vidare. Jag har även använt och använder fustalregler i våra taktiker, det känns som en fördel då jag själv dömer mycket futsal.

Hur känns första säsongen i föreningen?

Första säsongen känns fantastisk, att vi kunnat bli Smålandsmästare och avslutar med ett kval till högsta ligan.

Är det något du vill hälsa våra samarbetspartners och supportrar?

Tjejerna har jobbat hårt för att ta sig till kvalet. Vi kommer göra allt för att ta oss till högsta ligan. Kom till AKEA Arena och stötta oss, ni får ta del av fin futsal och vi får extra energi av er.

Nu vänder vi blickarna mot söndagens match på bortaplan och avslutar denna säsong på AKEA Arena den 12/3, då ska vi tillsammans med våra supportrar och samarbetspartners heja fram våra fantastiska tjejer!

Se fler nyheter