FC Kalmar - Futsal
Elin Bälin skriver på för FC Kalmar!

Elin Bälin skriver på för FC Kalmar!

Elin Bälin har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar som är skrivet 1+1. Elin har imponerat under träningarna och kommer med sin kreativitet och passningsspel passa bra in i FC Kalmars trupp.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Elin är en duktig och pålitlig spelare som kommer bidra med sitt passningsspel. På träningarna ger hon 100% och är verksam på hela banan där Elin jobbar hårt för laget, en mycket bra lagspelare.

Vem är Elin Bälin?

– Elin Bälin, 25år. Flyttat hit till Kalmar från Gävle för ca 1,5 år sedan tillsammans med min sambo för att spela fotboll. Jag pluggar på Linnéuniversitetet till sjuksköterska och har lite drygt en termin kvar tills jag är färdig. Utöver det så jobbar jag också som inspiratör på Malkars och lite extra på sjukhuset när luckan finns. Allmänt är jag sporttjej ut i fingerspetsarna, älskar träning i alla dess former och har spelat fotboll så gott som hela livet. Har även sysslat med friidrott och innebandy. Och nu har man då även dragit igång en futsalkarriär.

Första gången du testar på futsal, vad tycker du om sporten och laget FC Kalmar?

– Jätteroligt! Mitt intryck av FC Kalmar som förening hittills är väldigt positiv, de är seriösa och verkar ha en stabil organisation. De är många som jobbar kring vårat lag och satsningen vilket är kul!

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Jag kan nog bidra med bra passningsfötter, hårt jobb och en del kreativitet.

Dina personliga mål?

– Eftersom jag inte spelat futsal tidigare så är jag mest ödmjuk inför denna säsongen. Men de måste ju sägas, jag älskar att göra mål.

Första säsongen i Division 1, förväntningar?

– Vet inte hur mycket förväntningar man kan ha på ett helt nytt gäng, en del av oss har inte spelat futsal tidigare heller, så jag tänker mest att vi ska spela ihop oss och ha roligt! Råkar vi gå upp i seriesystemet så gör ju inte det något heller.

5 SNABBA

Favoritresmål?

Tulum, Mexico

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Pepsi Max, Oatley iKaffe och Nocco

Vad spelas på Spotify just nu?

Just nu är det mest tolkningarna från ”Så mycket bättre”

Vad vill du säga till våra fans?

Att de kommer bli en grym säsong med mycket bra futsal att se framemot, så kom och stötta oss mot toppen. Det här är bara början!

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?

Svårt att välja men jag skulle nog säga Magasinet, de har varit en favorit sedan jag flyttade hit till Kalmar. God, fräsch, nyttig mat i trevliga lokaler med trevlig personal.

Stort tack för intervjun och lycka till under säsongen!

Se fler nyheter