FC Kalmar - Futsal
JEANETTE BLOMSTER FÖRLÄNGER MED FC KALMAR!

JEANETTE BLOMSTER FÖRLÄNGER MED FC KALMAR!

FC Kalmar Dams assisterande tränare Jeanette Blomster förlänger avtalet med FC Kalmar Dam. Jeanette har varit med från första början och är en viktig pusselbit inom FC Kalmar Dam med sin energi och erfarenhet. Avtalet är skrivet under säsongen.

Sportchef Wayne Palmborg:
– Att Jeanette Blomster förlänger med FC Kalmar Dam gör mig väldigt glad och stolt. Jeanette är en sådan som alltid ger 100% i sitt uppdrag och som kommer hjälpa våra damspelare att ta för sig med sin erfarenhet. Tillsammans med Armin kommer dessa två komplettera varandra väldigt bra.

Vem är Jeanette Blomster?

– En 46 år gammal tvåbarnsmorsa inflyttad 2013 till Lindsdal från Hovmantorp/Växjö. Jobbar på Vitargo/Energikakan i Kalmar.

Berätta lite om din spelar-och tränarkarriär?
-Fostrad i Älmhults IF, Elitfotboll allsvensk varvat med söderettan i Östers IF dam 1991-2000, spelat i ungdomslandslagen och haft förmånen att ha många fina ledare och tränare genom åren. Nordisk flick guld 1991 med Pia Sundhage som förbundskapten är ett speciellt minne. På äldre dar, dragit på mig dobbarna igen i bya-laget Lindsdals IF, spelar sedan 2016 och fick då gå under smeknamnet ’morsan’ bland lagkamraterna. Under 2021 har jag blivit värvad som en av flera ledare för Kalmar FF Parasport, ett underbart energifyllt gäng och därtill försöker jag hjälpa till som spelarutvecklare ungdom i Lindsdals IF.

Hur kom du i kontakt med FC Kalmar?
-Wayne ringde och lockade in mig på detta uppdrag 2020. Han vet att jag varit en flitig besökare på herrlagets futsalmatcher, och att jag älskar fotboll. Tackar ödmjukast för förtroendet i ledarroll.

Vad är ditt första intryck av FC Kalmar och damlaget?
– FC Kalmars organisation känns proffsig och familjär, det finns en stark vilja att utveckla lagen och de jobbar aktivt för att synas i media med ett jämställdhetsfokus. Vad gäller Damlaget känns det som en bra mix av tävlingsinriktade träningsvilliga spelare med god teknik och fotbollskunnande i blandade åldrar från olika föreningar i Kalmar/Öland. Så gött att se dem utvecklas tillsammans inom futsal, när man sommartid skaver hälsenor som motståndare på gräs!

Vad är ambitionen med FC Kalmar Dam?
– Med all respekt för att laget återigen får en nystart efter Coronaåret 2020 där vi inte hade möjlighet att bedriva verksamhet och därtill får en sen träningsuppstart pga fotbollsserierna för ett antal spelare i laget slutar 6 november, så är den kortsiktiga ambitionen att få ta del av träning och matchspel för att utveckla laget. Hitta vårt spel. Långsiktig ambition för FC Kalmar dam tycker jag ska vara att truppen blir sammansvetsad och får ta del av en rolig och utvecklande resa inom futsal, där huvudtränare Armins kunskaper i futsal är en viktig del i lagets utveckling. Föreningens målsättning är såklart att på sikt ha både herr och damlag i de högsta serierna.

Se fler nyheter