FC Kalmar - Futsal
Johannes Valfridsson förlänger med FC Kalmar!

Johannes Valfridsson förlänger med FC Kalmar!

Idag har FC Kalmars Johannes Valfridsson förlängt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och börjar gälla den 15 augusti.

Johannes är en målvakt med bra blick för spelet och som alltid är på tårna. Johannes kom till FC Kalmar i mitten på förra säsongen och visade direkt att han är och räkna med. Under säsongens sista match stod Johannes för en rad viktiga räddningar som gav laget energi att vinna matchen när matchen stod och lutade under första halvlek.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Johannes Valfridsson är en ung målvakt som under mitten på förra säsongen anslöt till FC Kalmar och visade direkt på träningarna att han vill något i sin satsning. Johannes är en lugn målvakt som inte stressar upp sig och är stark på att freda sitt mål. Det ska bli spännande och följa Johannes när han nu får en riktig försäsong med FC Kalmar.

Vem är Johannes Valfridsson?

– Jag är 19 år gammal och är till en början uppväxt i Trekanten men också senare i Kalmar. Jag tog nyligen studenten och har tänkt börja jobba. På fritiden umgås jag med familj, vänner och spelar fotboll i Kalmar AIK FK.

Första gången du spelar en hel säsong inom futsal, vad tycker du att du utvecklade mest?

– Eftersom jag är ganska ny inom futsalen så tog det ett tag att vänja sig vid tempot. Nu när jag har vant mig vid det så blir det såklart lättare och jag har utvecklat min spelförståelse.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Först och främst är väl min styrka att rädda bollar. Jag ser mig också som väldigt lugn och det är något som förhoppningsvis sprider sig ut till mina lagkamrater.

Dina personliga mål?

– Mina mål är väl att slå mig in i laget och utvecklas som futsalmålvakt. I och med det vill jag såklart vara med och kriga om en startplats och få spela så många matcher som möjligt.

Andra säsongen i Division 1, förväntningar?

– Det ser ut som en tuff men rolig serie. Förhoppningsvis blir det många roliga och utvecklande matcher. Jag tror vi kan vara med och utmana i toppen av tabellen.

5 SNABBA

Favoritresmål?
Södra Frankrike

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?
Mjölk, ost och kallt vatten

Vad spelas på spotify just nu?
Det blir en del Post Malone

Vad vill du säga till våra fans?
Kom och stötta oss på denna resa. Vi kan lova er mycket känslor, mycket mål och fin futsal.

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?
Min gamla lagkamrat Jangirs restaurang Magasinet. Ett mycket trevligt ställe.

Tack Johannes för en grym intervju och lycka till framöver!

Se fler nyheter