FC Kalmar - Futsal
Karzan Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Karzan Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Idag har FC Kalmars Karzan Eliassi förlängt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och börjar gälla den 15 augusti.

Karzan är en spelare med bra blick för spelet och som alltid gör ett bra jobb defensivt som offensivt. Karzan kommer till säsongen 20/21 satsa mer på futsalen och vi är väldigt glada och förväntningsfulla.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Karzan är en otroligt duktig futsalspelare som har sina största styrkor i försvarsspelet och spelförståelsen. Jag är lycklig över att Karzan skrivit på för oss och ser fram emot Karzans utveckling. Förra säsongen hade Karzan svårt att ta sig ifrån dåvarande jobb så många träningar blev lidande för hans del, nu har han ett annat arbete vilket gör att Karzan kommer kunna träna mer. En stor vinst för FC Kalmar att Karzan skriver på.

Vem är Karzan Eliassi?

– Jag beskrivs av andra som en social kameleont som anpassar mig beroende på vilken miljö jag befinner mig i. Jag har mina rötter från Kurdistan men är uppväxt i Sverige.

Första gånger du spelar en hel säsong inom futsal, vad tycker du att du utvecklade mest?

– Jag tycker personligen att jag har blivit mer av en inomhusspelare än tidigare, det är en ny erfarenhet för min del.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Personligen känner jag att det defensiva är min prioritering tillsammans med att rulla boll, givetvis. Därefter tillför jag fantasi och vill hela tiden hitta hitta luckorna bakom motståndarnas försvar.

Dina personliga mål?

– Jag skulle ljuga mot mig själv om jag inte har som mål att gå upp med detta lag till SFL, det tror jag alla är överens om som representerar FC Kalmar. För min egen del handlar det om att vara tränad och då kommer jag vara i form.

Andra säsongen i Division 1, förväntningar?

– Det har varit en lärorik säsong för hela laget & föreningen, jag tycker att när ett lag är tillräckligt moget för att gå upp så visar det sig. Många lag både inomhus och utomhus blir som jojo-lag, man avancerar i divisionerna och sedan åker man ur året därefter. Mina förväntningar är att vi hela tiden får mer erfarenhet och tar steg framåt.

5 SNABBA

Favoritresmål?

Karibien.

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Kurdisk yoghurtdryck, Sudzuk & broccoli.

Vad spelas på spotify just nu?

The weeknd – In your eyes.

Vad vill du säga till våra fans?

Med er bakom oss så höjer vi oss de extra procenten som gör att det är möjligt för oss att nå våra mål.

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?
The Barber K, en frisörsalong som kommer eka i Kalmar.

Tack Karzan för en grym intervju och lycka till framöver!

Se fler nyheter