FC Kalmar - Futsal
KLART! Balck Coffee, ny samarbetspartner!

KLART! Balck Coffee, ny samarbetspartner!

FC Kalmar inleder ett samarbete med Balck Coffee.

Framöver kommer det endast serveras hållbart kaffe, direkt från kaffebönderna på samtliga FC Kalmars matcher och tillställningar. I vårt samarbete blir Balck Coffee officiell leverantör av hållbart gott kaffe.

Om Balck Coffee:

Vi som företag tror på och arbetar dagligen direkt med producenterna vi handlar kaffe från, vi vill visa att onödiga mellanhänder som tjänar pengar på böndernas bekostnad inte behöver finnas. Att som producent plötsligt kunna utveckla sitt kaffe och sin farm direkt med ett rosteri ger nya dimensioner och möjligheter för framtiden. I flera fall hjälper vi bönderna med att skaffa sig sin egen exportlicens vilket gör det möjligt att exportera kaffet direkt till oss vid sidan av börsen där vi i vår tur betalar bonden direkt.

Louise Andersson:
– Balck Coffee har valt att samarbeta och stötta FC Kalmar för att vi vill vara en del av deras resa. Fantastiskt engagemang för människor som brinner för vad dem gör. Sätter mål och hjälps åt att komma dit. En organisation som har ett stort hjärta och är en förebild för många!

Arnel Vuckic:
– Balck Coffee brinner för hållbarhet, rättvisa och samverkan. Tre väldigt fina värdord som är viktiga för FC Kalmar. Vårt samarbete började med ett matchvärdskap och supporterkastet med Balck som verkligen slog igenom. Nu fortsätter vårt samarbete och vi är väldigt stolta över att FC Kalmar kan erbjuda ett hållbart kaffe där kaffebönderna gynnas.

Se fler nyheter