FC Kalmar - Futsal
LANDSLAGET TILL KALMAR!

LANDSLAGET TILL KALMAR!

FC Kalmar har fått den stora äran att träningsspela mot det Svenska futsallandslaget inför landslagets VM-Kval. FC Kalmar skulle träningsspela på Brinova Arena i Karlskrona men vände på frågan och det Svenska Landslaget nappade och matchen spelas nu i stället i Kalmar, på FC Kalmars hemmaborg AKEA Arena. Arnel Vuckic projektleder träningsmatchen tillsammans med Destination Kalmar, Kalmar Kommun, Smålands Fotbollsförbund och näringslivet.

– Äntligen! FC Kalmar har fått frågan från SvFF två gånger tidigare om att arrangera landskamper i Kalmar. Tyvärr har det inte gått att genomföra då futsallandslaget har ett eget golv som inte passar golvytan på varken AKEA Arena eller KIFAB Arena. Detta golv byggs upp inför landslagets samtliga matcher i Sverige. Nu får vi äntligen herrlandslaget till Kalmar och Kalmarborna får bekanta sig med Sveriges bästa futsalsspelare säger Arnel Vuckic.

Hur kom det sig att futsallandslaget kontaktade er?

– Nicklas Asp ringde mig och frågade om vi var intresserade av att träningsspela mot futsallandslaget inför deras VM-kval. Nicklas fick ett snabbt ja med frågan om att planera matchen i Kalmar i stället för i Karlskrona vilket SvFF gick med på. SvFF vill höja futsal-intresset i Kalmar och Småland vilket är väldigt roligt. Mer futsal till Småland!

Hur var känslan i FC Kalmar efter frågan från SvFF?

– Det var en härlig känsla bland samtliga inom FC Kalmar. Utan våra supportrar, funktionärer, spelare, ledare, styrelse och samarbetspartners hade detta aldrig varit möjligt. Det är dessa människor som jobbar för att föreningen ska utvecklas och gå framåt. Detta är ett ytterst bevis att samtliga inom FCK gör ett bra jobb.

Vad händer nu?

– I dagsläget är det flertalet möten med olika instanser och näringsliv. Tanken är att försöka fylla AKEA Arena och göra det på bästa möjliga sätt genom att erbjuda bra futsal och ett härligt och roligt evenemang. Till vår hjälp har vi bästa Media 4 You som är världsbäst på att bygga det digitala. Tillsammans med dem vill vi få ut flera fina budskap och bygga något intressant, för hela familjen.

Vad kan Kalmar förvänta sig?

– Det viktigaste för oss är att samtliga lämnar AKEA Arena med ett leende på läpparna. Publiken ska känna glädje och spänning och samtliga i hallen ska ge det Svenska Landslaget så mycket kärlek inför deras VM-kval. Kalmar ska visa SvFF och Sverige att vi är att räkna med både på och utanför plan.

Se fler nyheter