FC Kalmar - Futsal
Möt Jeanette Blomster, FC Kalmars assisterande för FC Kalmar Dam!

Möt Jeanette Blomster, FC Kalmars assisterande för FC Kalmar Dam!

Jeanette Blomster har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och Jeanette kommer vara assisterande tränare för FC Kalmar Dam.

Sportchefen Wayne Palmborg om Jeanette Blomster;

– En person som varit runt fotbollen hela sitt liv. Spelat högt upp i seriesystemet länge och vet vad som krävs. En mycket driven och omtyckt person som blir en bra förebild för alla runt föreningen. Vi har letat efter motiverade och drivna personer i vår nysatsning och träffat rätt med Jeanette. Jeanette var de första jag ringde till och jag är glad över att hon valde FC Kalmar.

Vem är Jeanette Blomster?

– En 45 år gammal soltörstande tvåbarnsmorsa inflyttad 2013 till Lindsdal från Hovmantorp/Växjö. Jobbar på Vitargo/Energikakan i Kalmar.

Berätta lite om din spelar-och tränarkarriär?

– Fostrad i Älmhults IF, Elitfotboll allsvensk varvat med söderettan i Östers IF dam 1991-2000, delaktig som spelare i ungdomslandslagen och haft förmånen att ha många fina ledare och tränare genom åren. Nordisk flickguld 1991 med Pia Sundhage som förbundskapten är ett speciellt minne. På äldre dar, dragit på mig dobbarna igen i bya-laget Lindsdals IF, spelar sedan 2016 och går under namnet ’morsan’ bland lagkamraterna. Har fram till nu undvikit ledarroll vid sidlinjen för kan man spela finns inga ursäkter att avstå!

Hur kom du i kontakt med FC Kalmar?

– Wayne ringde och lockade in mig på detta uppdrag. Han vet att jag varit en flitig besökare på herrlagets futsalmatcher, och att jag älskar fotboll. Tackar ödmjukast för förtroendet i ledarroll.

Vad är ditt första intryck av FC Kalmar och damlaget?

– FC Kalmars organisation känns proffsig och familjär, det finns en stark vilja att utveckla lagen. Imponerad av att herrlaget vill bidra generöst med sin tid och kunskap och rutin.
– Vad gäller Damlaget känns det som en bra mix av tävlingsinriktade träningsvilliga spelare med god teknik och fotbollskunnande i blandade åldrar från olika föreningar i Kalmar/Öland. Så gött att se dem utvecklas tillsammans inom futsal, när man sommartid skaver hälsenor som motståndare på gräs!

Vad är ambitionen med FC Kalmar Dam?

– Med all respekt för att laget är nystartat i mitten av oktober och att Coronapandemin gör det svårt eller omöjligt att bedriva träning just nu, så är den kortsiktiga ambitionen att få ta del av träning och matchspel för att utveckla laget. Hitta vårt spel.

– Långsiktig ambition för FC Kalmar dam tycker jag ska vara att truppen blir sammansvetsad och får ta del av en rolig och utvecklande resa inom futsal, på väg mot serieseger!

Och varför inte starta fler lag på sikt?

Tack Jeanette för intervjun och lycka till!

Se fler nyheter