FC Kalmar - Futsal
Möt Johan Hellsten, FC Kalmars huvudtränare för FC Kalmar Dam!

Möt Johan Hellsten, FC Kalmars huvudtränare för FC Kalmar Dam!

Johan Hellsten har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och Johan kommer ansvara över FC Kalmar Dam.

Sportchefen Wayne Palmborg om Johan Hellsten;

– Jag har haft dialoger med flertalet tränare och det var Johan som stack ut bland samtliga. Vi är väldigt stolta och glada att Johan valde FC Kalmar. Johan är väldigt organiserad, driven och vill något med sin futsalkarriär. Jag kände till Johan sedan hans tidigare uppdrag och fick många bra rekommendationer från damspelarna i laget. Han passar perfekt i våra långsiktiga planer.

Vem är Johan Hellsten?

– Jag heter Johan Hellsten och är 37 år från Mörbylånga. Jag jobbar som arbetsledare på riksbyggen.

Berätta lite om din tränarkarriär?

– Jag började träna lag vid 20 års ålder med ett juniorlag i Mörbylånga och har sedan tränat båda herr och damlag. I föreningar som Lindsdal, RM, Färjestaden och nu Torsås/Norra Tång och FC Kalmar.

Vad är ditt första intryck av FC Kalmar och damlaget?

– Fått ett oerhört proffsigt intryck av föreningen och många som brinner för futsal och vilja att stötta och hjälpa varandra. Samarbetet mellan dam och herr är så roligt att se. Särskilt herrarnas sätt att stötta damsidan med både kunskap och bara finns för att hjälpa till.

Jag känner ju många spelare sedan tidigare i truppen men tycker det är en spännande blandning på gammalt och nytt. Alla vill bidra och håller en hög nivå av fotboll och vinnarskalle.

Vad är ambitionen med FC Kalmar Dam?

– Ambitionerna är att utveckla damsidan så mycket det bara går. Alla förutsättningar finns i föreningen. Jag har varit med och spelat mot många otroligt många bra lag när vi spelade SM med Färjestaden och vet vad som krävs. Så att vara med där och kriga är ett spännande mål på sikt.

Tack Johan för intervjun och lycka till!

Se fler nyheter