FC Kalmar - Futsal
Peiman Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Peiman Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Idag har FC Kalmars huvudtränare Peiman Eliassi förlängt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1.

Peiman Eliassi är ett välkänt namn i Kalmar. Fotbollsmässigt är han en av regionens bästa fotbollsspelare med ett tillslag utöver det vanliga. Utanför fotbollsplanen är Peiman Eliassi en av grundarna till FC Kalmar och varit den som agerat huvudtränare för föreningen.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Peiman Eliassi är en duktig fotbollspelare som spelar högt upp. Under sina år som fotbollsspelare har Peiman haft väldigt många duktiga tränare. Peiman har lärt sig väldigt mycket av dessa och tagit del av deras egenskaper som han nu använder i sitt uppdrag som huvudtränare för FC Kalmar. Jag är glad över förläggningen med Peiman.

Vem är Peiman Eliassi?

– Jag heter Peiman Eliassi och jag spelar fotboll i Oskarshamns AIK som spelar i division 1. På min fritid umgås jag väldigt mycket med min fru, kusiner och vänner. Utöver det tränar jag väldigt mycket fotboll och hänger en hel del på gymmet.

Första gången du coachar en hel säsong inom futsal, vad tycket du att du utvecklade mest?

– Jag coachade även när vi kvalade in till division 1. Det jag utvecklade mest var det taktiska. Futsal handlar till stor del enbart om taktik. Det är en väldigt stor skillnad mellan futsal och fotboll.

Vad är dina styrkor som tränare och vad tillför du?

– Jag försöker få ut det mesta från spelarna i truppen. Jag vill lyfta deras styrkor och förbättra dem ytterligare. Styrkan är att jag hatar att förlora och jag själv är beredd att offra blod, svett och tårar för att vinna.

Får man se Peiman Eliassi på plan någon gång under säsongen?

– Jag kommer inte att spela i år. Skulle vi sakna en hel del spelare så får jag nog ställa upp, men där kommer vi inte att stå. Många nya spelare är på ingång och de som tidigare spelat har utvecklats och kommer vara med hela resan.

Dina personliga mål?

– Jag vill självklart nå SFL, det är mitt viktigaste mål utöver att utveckla och stötta spelarna.

Andra säsongen i Division 1, förväntningar?

– Nu känner vi till division 1 och målet är att alltid vara ett steg bättre än förra säsongen.

5 SNABBA

Favoritresmål?
Kurdistan

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?
Tomat, grön kiwi och vattenmelon.

Vad spelas på Spotify just nu?
Just nu är det Eminem – till I collapse.

Vad vill du säga till våra fans?
Fansen är viktiga för oss, utan er finns inte FC Kalmar. Vi uppskattar er väldigt mycket!

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?
Dilan Kolgrill. Väldigt god mat, åk dit om magen kurrar!

Tack Peiman för en härlig intervju och lycka till framöver!

Se fler nyheter