FC Kalmar - Futsal
Sasa Sjanic blir futsalutvecklare för FC Kalmar!

Sasa Sjanic blir futsalutvecklare för FC Kalmar!

Sasa Sjanic har idag skrivit på för FC Kalmar och blir futsalutvecklare i föreningen. Sasas fokusområden kommer att vara utveckling och organisation i föreningen med ambitionen att utveckla föreningen gällande futsal. Utöver sin roll i FC Kalmar kommer Sasa att ansvara, genom Smålands FF, för tränarutbildningen för futsal tränare i vår region.

Sportchefen Wayne Palmborg om nytillskottet Sasa Sjanic:

– Jag är otroligt glad att Sasa väljer att representera FC Kalmar. Sasa är en otroligt bra och omtyckt människa som har en stor kunskap inom futsalen. Sasa kommer att underlätta för mig genom sin kompetens och jag ser fram emot att få samarbeta med honom. Sasa har ett stort kontaktnät runt hela Sverige som FC Kalmar kommer dra nytta av. Det är ett stort + för alla inom föreningen att få ta del av Sasas kompetens.

Vem är Sasa Sjanic?

– Jag heter Sasa Sjanic och är 34 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo och vår lilla son och jag jobbar som studie- och yrkesvägledare på Stagneliusskolan. Jag har tidigare varit elitfotbollsspelare i över 10 år. På min fritid umgås jag mest med min familj och vänner.

Berätta lite om din roll i FC Kalmar som futsalutvecklare?

– Min roll I FC Kalmar är ny så det blir ett jobb att bygga upp rollen men i stort så kommer jag leda arbetet kring det organisatoriska i samarbete med styrelse/sportchef för att utveckla föreningen gällande futsal.

Vad är dina styrkor i din tilltänkta roll och vad kommer du att tillföra?

– Det jag hoppas kommer bli mina styrkor är att jag har en lång bakgrund inom elitidrott och har en passion för organisation och uppbyggnad. Sedan tror jag att min kompetens inom futsal som jag har skaffat mig under åren kommer bidra till att jobbet blir gjort på ett bra sätt.

Dina personliga mål och vilka mål tycker du FC Kalmar bör ha?

– Min målsättning hänger ihop med min roll och det blir att utveckla rollen som futsalutvecklare och se till att föreningen växer och byggs upp på ett bra sätt.

Du kommer även att ansvara, genom Smålands FF, för tränarutbildningen för futsal tränare i vår region, hur ser du på det arbetet?

– Ja, det stämmer. Jag kommer att gå en utbildning och sedan handleda/utbilda tränare i trakten vilket känns väldigt roligt och inspirerande. Fusal är en växande sport och detta är något som kommer bli viktigare och viktigare för att få sporten att fortsätta växa. Och jag är glad att jag har fått förfrågan att vara med och sätta grunderna för att sporten ska få en bra utveckling på sikt i trakten.

Vad tror du om futsalen i Kalmar och i Sverige?

– Min känsla är att futsalen växer i hela Sverige och även i Kalmar. Vi har fått flera lag på sistone som växer fram vilket är positivt för hela trakten. FC Kalmar ambition är att vara ledande i detta och då kommer det krävas ett enormt jobb från samtliga.

5 SNABBA

Favoritresmål?
Någonstans där det är varmt

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?
Coca cola, smör och ost

Vad spelas på spotify just nu?
Väldigt blandat

Vad vill du säga till våra fans?
Att fortsätta komma och stötta oss och skapa en fantastisk atmosfär.

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?
Ljustadens pizzeria – stans bästa pizza!

Tack Sasa för en en grym intervju och vi ser fram emot att ha dig hos oss!

Se fler nyheter