FC Kalmar - Futsal
WAYNE PALMBORG FÖRLÄNGER MED FC KALMAR!

WAYNE PALMBORG FÖRLÄNGER MED FC KALMAR!

Wayne Palmborg, sportchef väljer att förlänga med FC Kalmar och har skrivit på ett längre kontrakt med föreningen. FC Kalmar väljer att skriva ett längre avtal med Wayne så sportchefen får arbetsro och kan tillsammans med sportgruppen bygga långsiktigt i dam, herr och ungdomsverksamheten.

Arnel Vuckic, klubbchef:
– Jag är väldigt glad över förlängningen av Wayne och glad över styrelsens uppsatta mål och budget. Detta ger arbetsro till Wayne där han styr över sin egna budget och har det yttersta ansvaret för sporten.

Svar på Barometerns artikel i måndags:
– I samband med att FC Kalmar väljer att inte förlänga tränarkontraktet med Peiman Eliassi får sportchefen Wayne Palmborg, under loppet av några få timmar den 8 mars 2021, ett tiotal sms där spelare och ledare väljer att avsluta sina kontrakt. Den uppkomna situationen har samtidigt öppnat upp intresse från andra spelare att ansluta sig till FC Kalmar. Alltså har inga avhopp skett i dagarna utan dessa skedde redan i mars.

Sportgruppen med Wayne Palmborg i spetsen är igång för att skapa rätta förutsättningar för sporten inom FC Kalmar och förhandlingar med nya intressanta spelare pågår. Fokus är på dam, herr och ungdomsverksamheten. Jag vill ta tillfället i akt och hylla samtliga inom FC Kalmar som väljer att stanna och tro på föreningen. Vi har många nya ansikten som brinner för sitt arbete vilket är väldigt roligt.

Hur känns det att förlänga med FC Kalmar?
– Det känns bra och det kändes riktigt bra när jag träffade den nya styrelsen och hörde deras ambitioner. Jag blev väldigt glad när jag fick frågan och det visar att styrelsen tror på mig. Nu är det fullt fokus på att bygga upp samtliga sportsliga sektioner.

Varför valde du och förlänga?
– Under mötet med styrelsen bestämde jag mig rätt snabbt att detta är ett långsiktigt projekt som jag och styrelsen tror på. Styrelsen gav mig förutsättningar som till slut mynnar ut i bra förutsättningar för hela den sportsliga organisationen, det tackar man inte nej till och det var inget snack om saken att tacka ja till denna möjlighet.

Vad är din vision med FC Kalmar?
– Min vision är att jag vill hjälpa FC Kalmar att växa på dam, herr och ungdomssidan. Ambitionen är att damlaget ska upp till RFL och herrlaget till SFL. Förutsättningarna finns och det gäller att ta strategiska steg som gynnar satsningen. Det finns så mycket drivkraft i föreningen att förutsättningarna ser bra ut.

Avslutningsvis vill jag önska samtliga spelare som valt att lämna FC Kalmar lycka till i era fortsatta karriärer.

Se fler nyheter