FC Kalmar - Futsal
Wojciech Borek skriver på för FC Kalmar!

Wojciech Borek skriver på för FC Kalmar!

Wojciech Borek har skrivit på ett kontrakt med FC Kalmar som är skrivet 1+1. Wojciech har imponerat under träningarna och kommer med sin höga koncentration, snabba reflexer och sin orädda stil vara svår att passera!

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Wojciech är en reflexsnabb och orädd målvakt som imponerade stort på sin första provträning med oss. Vi kände snabbt att detta är en målvakt vi måste skriva över och vi är väldigt glada att Wojciech väljer FC Kalmar. Han ger 100% på varje träning och är för sin unga ålder väldigt erfaren och ödmjuk.

Vem är Wojciech Borek?

– Jag är en 18 årig kille som går mitt sista år på stagg, till vardags spelar jag fotboll i Trekantens IF. Spelar jag inte fotboll umgås jag med mina vänner eller så gymmar jag.

Första gången du testar på futsal, vad tycker du om sporten och laget FC Kalmar?

– Skit kul med futsal men det är en stor skillnad tempomässigt jämfört med utomhus och jag tror det kommer vara min utmaning att vänja sig vid tempot. Laget i sig är väldigt talangfullt och grabbarna är hur trevliga som helst och det har bemött mig väldigt bra.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Jag är väldigt reflexsnabb och orädd vilket gynnar min målvaktsstil väldigt mycket. Jag är alltid positiv och engagerad till 100% och jag hoppas att jag kan sprida vidare detta till laget.

Dina personliga mål?

– Det är mitt första år inom ”riktig” futsal därför vill jag lära mig så mycket som möjligt från de andra målvakterna för att sedan kunna konkurrera om en startplats

Första säsongen i Division 1, förväntningar?

– Att göra en så bra säsong som möjligt som förhoppningsvis tar oss upp till högsta divisionen!

5 SNABBA

Favoritresmål?

Frankrike, Paris

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?

Mjölk, ost och salami

Vad spelas på Spotify just nu?
Dree lows album FLAWLESS, magiskt

Vad vill du säga till våra fans?

Hoppas på samma stöd som förra året så kommer vi leverera fantastisk futsal till er!

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?

Kalmargrillen, Kalmars bästa gyrostallrik!

Stort tack för intervjun och lycka till under säsongen!

Se fler nyheter