FC Kalmar - Futsal
You´re the best around!

You´re the best around!

You´re the best around!

När är man egentligen ledig?
Vad är ledighet?

Definitionen och känslan av ledighet är hur betraktaren definierar just ordvalet, ledighet. För mig är ledighet 90-tals filmer, musik från barndomen och inget utrymme för stress, krav och förväntningar. Ledighet tillsammans med de allra närmaste. För i slutändan, efter kval ner som upp, uppskjutna matcher och inställda serier så är våra närmaste de som alltid står kvar. De som ger inspiration, kärlek och tillit. Tanka energi på er ledighet och blomma ut när det väl gäller.

9 feb. 2020. 1009.

FC Kalmar hade precis slagit publikrekord med 1009 åskådare efter en bra match mot Falcao FC Stockholm där matchen slutade med en vinst på 13–3. Matchen summerade FC Kalmars debutsäsong i Futsal div 1 Östra Götaland. En säsong där ett lag som grundades av fotbollssläkten Eliassi gick från att vara ett kompislag till att bli hela Kalmars lag. Jag tror inte många av grabbarna i laget var förberedda på statushöjaren de varit med och skapat. Barn och ungdomar ville ha autografer och besök på träningar från grabbarna. Publiksnittet slutade på 637 vilket var rekord i samtliga div 1 i Sverige och tredje bäst i SFL.

FC Kalmar har under debutsäsongen blivit hyllade av domare, spelare och ledare från SFL (Svenska Futsalligan) för sitt spel och evenemang. Det är ett kvitto på att samtliga funktionärer, supportrar, ledare och spelare gör något bra. Samtidigt som vi ska ta åt oss av äran blir man inte ihågkommen om man tar silver. Det är den bittra sanningen. FC Kalmar har krav från supportrar, samarbetspartners​ och sig själva.

Det är en balansgång. Att gå från ett kompislag till att i kikaren överblicka en framtida professionalism från samtliga samtidigt som man behåller så mycket av huvudkärnan som möjligt. En svår ekvation som samtidigt är väldigt enkel. Det beror helt enkelt på vilken väg man vågar välja. I FC Kalmar har stora förändringar skett i styrelse, organisation och inom den sportliga gruppen under 2020. Så stora förändringar i en förening på två år ställer saker till sin spets. Jag som ordförande är väldigt glad över övergången och på allt vi hunnit med.

MEN.

FC Kalmar får aldrig nöja sig. FC Kalmar har fortfarande mycket att lära sig inom det sportsliga, inom sin organisation och att våga utvecklas så föreningen fortfarande kan stå bakom orden hela Kalmars lag. Vi är en bra bit på väg och jag är väldigt stolt över vårt beslut att starta en damsektion i FC Kalmar. Detta är utveckling som skett under svåra förutsättningar och blivit möjlig tack vare hårt arbete från många olika håll inom föreningen. Tillsammans är vi starka.

Jag vill passa på och lyfta hatten för våra samarbetspartners som stöttar FC Kalmar ekonomiskt och med goda råd. Med er stöttning kommer också ett ansvar från vår sida. Att förvalta, organisera och med kloka steg bygga en förening till för alla. Våra samarbetspartners har blivit många och där ska marknadsavdelningen som jobbar ideellt ha en stor eloge för deras viktiga arbete. Snart väntar en utvärdering av marknaden och det pågår redan idag spännande möten som kommer mynna ut i bra och viktiga beslut för FC Kalmar och invånarna i Kalmar.

Det många missar inom det sportsliga är vikten av att ha en stark organisation som tar kloka beslut för föreningen och dess medlemmar. Styrelsen som röstades fram under det senaste årsmötet är mycket starkt, kompetent och innehar stora erfarenheter inom organisation och styre. Detta gör samtliga ideellt och med ett stort intresse av att utveckla och förbättra.

Till sist vill jag tacka samtliga supportrar och funktionärer som brinner för FC Kalmar. Ni är många som ideellt hjälper föreningen på alla möjliga vis och det uppskattas enormt. Utan er skulle föreningen inte fungera som den gör.

För er som undrar över rubriken så är låten You´re the best av Joe ”Bean” Esposito en personlig favorit. Låten har du kanske hört från Karate Kid? En film där huvudpersonen Daniel brottas med flertalet bakslag och orättvisor men lyckas trumfa och vinna, inte bara en karateturnering utan även i livet. Så ser livet ut mina vänner, ge aldrig upp och kom ihåg att det alltid är ljuvare efter svårigheter.

You´re the best around!

Gott nytt år!

Arnel Vuckic

Ordförande i FC Kalmar

Se fler nyheter