FC Kalmar - Futsal
Zana Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Zana Eliassi förlänger med FC Kalmar!

Idag har FC Kalmars Zana Eliassi förlängt med FC Kalmar. Kontraktet är skrivet på 1+1 och börjar gälla den 15 augusti.

Zana är en spelare med bra blick för spelet och som alltid gör ett bra jobb defensivt. Zana har under sin första säsong i FC Kalmar tagit fler steg i rätt riktning och vi är spända inför säsongen 20/21.

Sportchefen Wayne Palmborg om förlängningen:

– Zana Eliassi är en mycket bra futsalspelare som har höga krav på sig själv. Zanas största styrkor sitter i hans tvåvägsspel där han under förgående säsong utvecklade sitt försvarsspel. Jag är glad över att Zana väljer att förlänga med FC Kalmar, det visar att vi är attraktiva och för oss är ännu en viktig pusselbit klar.

Vem är Zana Eliassi?

– Världens svåraste fråga… En nybliven familjefar med många bollar i luften. Älskar allt ifrån träning till att umgås med nära och kära. Arbetar på Swedbank i Kalmar som

företagsrådgivare.

Första gången du spelar en hel säsong inom futsal, vad tycker du att du utvecklade mest?

– Vi hade ett fantastiskt år som lag där vi tog många steg framåt, speciellt i den taktiska biten och det är väl det jag får säga att jag utvecklade mest. Ju högre upp man kommer i seriesystemet desto mer taktiskt blir det. Man har liksom inte råd att göra bort sig på dessa små ytor, då blir det en målchans direkt.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

– Ja du, tvåvägsspelare. Jag gillar att rulla boll och vara kreativ. Jag måste nog säga att jag utvecklat mitt defensiva spel under förgående säsong.

Dina personliga mål?

– Mitt personliga mål är att komma i bättre form än förra året. Jag började säsongen trögstartad då jag kom från en lång skadefrånvaro. Jag vill också utveckla den offensiva och taktiska biten men framför allt vill jag hålla mig skadefri.

Andra säsongen i Division 1, förväntningar?

– Vårt mål är att göra en bättre säsong än säsongen 19/20. Vi har hamnat i en tuffare serie i år men vi är också mer erfarna. Vi har en bra trupp som brinner för detta. Håller vi ihop det och kan utveckla den taktiska biten mer så tror jag att vi har goda förutsättningar att utmana.

5 SNABBA

Favoritresmål?
Miami

Vilka tre saker måste finnas i ditt kylskåp?
Passionsfrukt, protein-shake och kallt vatten.

Vad spelas på spotify just nu?
Ozuna, han är på en annan nivå än alla andra…

Vad vill du säga till våra fans?
Vi har futsalsveriges bästa fans. Den support vi får av er ger oss verkligen mer energi och jag längtar varje dag till nästa hemmamatch. Det tryck och den stämningen vi har på våra hemmamatcher är magiska. Utan er hade det aldrig gått, ni är fantastiska!

Vilket lokalt företag vill du tipsa om och varför?
Alla har tipsat om min kusin Karwans nya grymma frisörsalong så jag får väl bryta den trenden och säga min frus istället ha ha. The Beuati By Azhin som gör Lashlift. Sedan vill jag nämna min personliga spelarsponsor, Porschecenter i Kalmar.
Service i världsklass och bilar av yttersta klass!

Tack Zana för en grym intervju och lycka till framöver!

Se fler nyheter