Loading. Please wait.

OM OSSFC KALMAR

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/FC-KALMAR-LOGO-320x263.png
Futsal Club Kalmar grundades 2017 med en vision om att bli Sveriges främsta futsal klubb.
https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/herr.jpg
https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/dam.jpg

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/res001.jpg

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/ungdom.jpg

Bilder FC Kalmar - Sverige 220406

Vårt uppdragBrinnande engagemang

Futsal Club Kalmar grundades 2017 med målet och visionen om att bli Kalmars främsta futsalklubb. 2018 blev vi Smålandsmästare, vilket var en stor bedrift som placerade den relativt nybildade föreningen på futsalkartan i Småland. År 2019 lyckades vi kvalificera oss till futsalens division 1, vilket stärkte futsalsporten i Kalmar. Säsongen 2021/2022 hamnade vi på en andraplats i division 1 med det högsta publiksnittet i hela svenska futsal, med cirka 600 åskådare i snitt per match. 2022 lyckades FC Kalmar vinna division 1 och därmed kvalificera oss för Svenska Futsalligan (SFL). I kvalet vann vi våra två matcher, där Djurgårdens IF var motståndare i en av dem, och FC Kalmar blev ett lag i den högsta serien. Under vår debutsäsong i Svenska Futsalligan slutade vi på en sjundeplats och säkrade en plats i slutspelet. Vi lyckades få hela fem tv-matcher sända på Discovery+/Eurosport, vilket är unikt för nykomlingar i SFL.

Vi hade under säsongen 23/24 det näst bästa publiksnittet i Sverige och har blivit hyllade av bland annat ligachefen i SFL och av experter runt om i serien. Vår resa tog slut i kvartsfinalen efter två täta matcher.

Mycket av succén, förutom de goda resultaten, har varit att föreningen bjuder på underhållande matchevenemang som lockar många barnfamiljer, ungdomar, företagare samt äldre. Futsal är en fartfylld och underhållande sport och som tillsammans med matchevenemanget har varit mycket uppskattat.

Den 6 april 2022 anordnades en träningsmatch där FC Kalmars herrlag mötte det svenska futsallandslaget i ett genrep inför deras VM-kval. Matchen spelades i ett fullsatt AKEA arena inför 1 200 personer där svenska futsallandslagets förbundskapten nämnde att FC Kalmars futsalevenemang höll hög Europaklass. Barometern skrev också en artikel om matchen där de konstaterade att vår förening har få övermän när det kommer till att arrangera futsal i landet. Detta är ett fint kvitto för föreningen som vi är mycket stolta över.

Italian Trulli

På cirka 6,5 år har föreningen gått från ett renodlat herrlag till att erbjuda futsal för damer, herrar, ungdomar och parasport. Föreningens sportsliga mål är att etablera sig i den högsta serien för både vårt herr- och damlag. Visionen är att bli en av de främsta klubbarna som representerar svensk futsal. FC Kalmar kommer att fortsätta erbjuda gratis futsalskola för ungdomar varje höst/vinter tillsammans med Smålands Fotbollsförbund samt utveckla sitt samhällsengagemang i Kalmar för att göra skillnad. Efter ett stort intresse från föräldrar och barn har vi nu valt att starta upp barnverksamhet från och med hösten 2024.