Loading. Please wait.

SamhällsengagemangFC Kalmars bidrag till samhället

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/samhallsengagemang.jpeg
Sedan sommaren 2022 har vi bedrivit ett framgångsrikt projekt med utom -och inomhusaktiviteter i olika områden i staden.

Vi är en förening som brinner för att skapa inkludering och minska utanförskap i Kalmar. Vårt mål är att främja social hållbarhet och bygga en gemenskap som inkluderar alla.

Projektet har resulterat i en fantastisk resa som har engagerat människor i hela Kalmar. Vi har sett hur aktiviteterna har samlat människor från olika bakgrunder och skapat just en känsla av gemenskap. Genom att tillhandahålla roliga och stimulerande utom -och inomhusaktiviteter har vi inte bara skapat möjligheter för barn och ungdomar att delta och ha roligt, utan också främjat ömsesidig förståelse och gemenskap mellan olika samhällsgrupper.

Vårt arbete har inte gått obemärkt förbi. Vi är stolta över att ha tilldelats Kalmar Kommuns Integrationspris som ett erkännande för vårt engagemang och våra insatser för att främja inkludering. Det är en uppmuntran och bekräftelse på att vi är på rätt väg, men det betyder inte att vi nöjer oss där. Vi är fast beslutna att fortsätta med att utveckla vårt samhällsengagemangsprojekt även kommande år. Vi tror på kraften i samarbete och att arbeta tillsammans för att skapa ett bättre samhälle och en bättre framtid för alla. Vi vill uppmuntra till öppenhet, inkludering och respekt genom att erbjuda utom -och inomhusaktiviteter som är tillgängliga för alla. Vi är övertygade om att när vi stärker våra gemenskaper, bygger broar mellan olika kulturer och skapar en positiv miljö – det är då vi kan göra verklig skillnad!

Är du intresserad av att veta hur du kan bli en del i vårt samhällsengagemang? Vi svarar gärna på dina frågor eller funderingar! Du är varmt välkommen att höra av dig till oss!