Loading. Please wait.

OM OSSFC KALMAR

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/FC-KALMAR-LOGO-320x263.png
Futsal Club Kalmar grundades 2017 med en vision om att bli Sveriges främsta futsal klubb.
https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/herr.jpg
https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/dam.jpg

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/res001.jpg

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/ungdom.jpg

Bilder FC Kalmar - Sverige 220406

https://www.fckalmar.se/wp-content/uploads/2023/08/palyer-med.jpg

Vårt uppdragBrinnande engagemang

2017 grundades Futsal Club Kalmar.

2018 blev vi Smålandsmästare som satte den relativt nybildade föreningen på futsalkartan i Småland.

2019 lyckades vi kvala till futsalens division 1, vilket fick sporten futsal att växa sig starkare i Kalmar.

2021/2022 hamnade vi på en andraplats i division 1 med det främsta publiksnittet i hela futsal Sverige, med cirka 600 åskådare i snitt per match.

2022/2023 vann FC Kalmar division 1, som tog oss till kvalet om en plats i Svenska Futsalligan (SFL). Väl i kvalet vann vi våra två matcher, där Djurgårdens IF stod för motståndet i en av dem och nu är FC Kalmar ett lag i den högsta serien.

Mycket av succén, förutom de goda resultaten, har varit att föreningen bjuder på underhållande matchevenemang som lockar många barnfamiljer, ungdomar, företagare samt äldre. Futsal är en fartfylld och underhållande sport och som tillsammans med matchevenemanget har varit mycket uppskattat. Vi blickar framåt med spänning mot en underhållande säsong i Sveriges högsta liga inom futsal och som nykomlingar hoppas vi fortsätta bjuda publiken i Kalmar på en underhållande och vägvinnande futsal.

Den 6 april 2022 anordnades en träningsmatch där FC Kalmars herrlag mötte det svenska futsallandslaget i ett genrep inför deras VM-kval. Matchen spelades i ett fullsatt AKEA arena inför 1 200 personer där svenska futsallandslagets förbundskapten nämnde att FC Kalmars futsalevenemang höll hög Europaklass. Barometern skrev också en artikel om denna match där de konstaterade att vår förening har få övermän när det kommer till att arrangera futsal i det här landet.

Det är ett fint kvitto för föreningen som vi är mycket stolta över.

FC Kalmar Damlag
Damlaget startades 2019 och har sedan dess vandrat i seriesystemet där man inför kommande säsong spelar i RFL (Regionala Futsal Ligan) som är Sveriges högsta liga för andra året i rad.

Damlaget blev Smålandsmästare säsongen 2022, också en bedrift som hela föreningen är stolta över.


FC Kalmas Ungdomslag och futsalgymnasium
Inför säsongen 20/21 hade organisationen utvecklats och med ett färskt samarbete tillsammans med Calmare Internationella Skola (CIS) startade man upp ett futsalgymnasium och ett ungdomslag för pojkar (U18) i seriespel. Det blev en stor succé då intresset för ungdomar mellan 15 och 18 år var väldigt stort.

Anmärkningsvärt är att även vårt ungdomslag drar mycket publik på deras hemmamatcher där vi under vissa av matcher hade ett publiksnitt på ca 200 personer.

Inför läsåret 22/23 så ingick vi även ett samarbete med dem kommunala gymnasieskolorna där deras elever kan välja futsal som individuellt val.

FC Kalmars samhällsengagemang
Föreningen startade sommaren 2022 ett projekt med utomhusaktiviteter med bl.a. spontanfotboll och utomhuslekar på olika områden i Kalmar. Det gör vi för att öka inkludering, minska utanförskapet och öka social hållbarhet i Kalmar. Ett arbete som blev så lyckat att föreningen fick ta emot Kalmar Kommuns Integrationspris.

Vi kommer att fortsätta och utveckla vårt samhällsengagemangsprojekt även kommande år.

Framtid
På ca 5 ½ år har föreningen gått från ett renodlat herrlag till att erbjuda futsal för dam, herr och ungdom. Föreningens sportsliga mål är att etablera sig i högsta serien för vårt herr -och damlag.

FC Kalmar kommer att fortsätta att erbjuda futsalskola för ungdomar varje vinter tillsammans med Smålands Fotbollsförbund samt utveckla sitt samhällsengagemang i Kalmar för att göra skillnad.