FC Kalmar - Futsal

VI ÄR FC KALMAR

Historia Futsal Club Kalmar grundades 2018, med målet att bli hela Kalmars Futsal Klubb. Under sitt debutår i division 1 säsongen 19/20 slutade FCK på en hedrande andra plats. Ett publiksnitt på 637 åskådare per match under säsongen 19/20 och med ett publikre-kord på 1182 åskådare när FC Kalmar mötte det svenska futsal landslaget i en vänskapsmatch.
Säsongen 21/22 hamnade herrarna på en andra plats och slog även poängrekord i föreningens historia. Herrlaget hade 3 poäng upp till seriesegrarna och missade därmed kval till SFL (högsta serien).

Något att notera var att föreningen hade bäst publiksnitt i futsalsvergie med 559 åskådare under denna säsong trots en härjande pandemi med alla restriktioner. Herrarna avslutade sin sista hemmamatch med 954 stycken åskådare i publiken. Mycket av succén, förutom de goda resultaten, har varit att föreningen bjuder på ett mycket underhållande matchevenemang som lockar många barnfamiljer, ungdomar, företagare samt äldre. Futsal är en fartfylld och underhållande sport och som tillsammans med matchevenemanget har varit mycket uppskattat.

FC Kalmar Damlag Säsongen 19/20 startades ett damlag i FC Kalmars regi men fick tyvärr sin serie inställd på grund utav den globala pandemin. FC Kalmar Dam spände i stället bågen mot säsongen 21/22 där det genast blev stor succe under sin
debutsäsong och blev där med smålandsmästare. FC Kalmars damlag fick kvala till RFL(högsta ligan) men där föll de tyvärr på mållinjen. Damlaget behövde vinna denna sista match men matchen resulterade istället med kryss och därmed avancerade mot-ståndarlaget till RFL.

FC Kalmas Ungdomslag och futsalgymnasium Inför säsongen 21/22 hade organisationen utvecklats och med ett färskt samarbete tillsammans med Calmare
Internationella Skola (CIS) startade man upp ett futsalgymnasium och ett ungdomslag för pojkar (U18) i seriespel. Detta blev en stor succé då intresset för ungdomar mellan 15 och 18 år var väldigt stort. Anmärkningsvärt är att även vårt ungdomslag drar en mycket publik på deras hemmamatcher. Vissa matcher hade vi ungefär 200 i publik.

Därutöver driver FC Kalmar tillsammans med Smålands Fotbollsförbund ett futsalfritids för barn.

Framtid På 3,5 år har föreningen gått från ett renodlat herrlag till att erbjuda futsal för dam, herr och ungdom.
Föreningens mål är att ha både herr -och damlaget i högsta serien inom 3 år.
FC Kalmar kommer även att erbjuda futsalskola för ungdomar varje vinter tillsammans med Smålands
Fotbollsförbund och samarbetar med bland annat Swedbank och BDO kring samhällsengagemang och integration. Föreningen håller just nu på att starta ett projekt med utomhusaktiviteter med bl.a. spontanfotboll, utomhuslekar och kvällsvand-ring på olika områden i Kalmar. Detta för att öka inkludering, minska utanförskapet samt öka social hållbarhet i Kalmar.