Loading. Please wait.

MAICON TAUAN ÄR KLAR FÖR FC KALMAR

MAICON TAUAN ÄR KLAR FÖR FC KALMAR

FC Kalmar och Maicon Tauan har kommit överens om ett kontrakt över säsongen 2024/2025. Den brasilianska poängmaskinen ansluter från finska laget FC Kemi.

SPELARFAKTA

Födelsedatum: 1998-28-05
Kontraktslängd: 1 år
Tidigare klubbar: Skoftebyns IF, Örebro SK och FC Kemi. 

Maicon Tauan påbörjade sin svenska futsalresa under 2020, tillsammans med Trollhättelaget Skoftebyns IF. Efter 23 mål på 18 matcher lockade 26-årigen till sig blickar österut. Det ledde till en flytt till Örebro SK, där det blev stor succé för brassen. Som lagkapten lyckades han leda sitt ÖSK till tre SM-finaler, där två av dem resulterade i en guldmedalj runt halsen.

Maicon Tauans avtryck på svensk futsal skapade nu intresse från utlandet och den finska ligan. FC Kemi blev den nya klubbadressen, där han under fjolårssäsongen blev utsedd till årets nykomling efter att ha tagit laget till en silvermedalj i världens 14:e bästa futsalland. 

Nu välkomnar vi Maicon Tauan till Smålands bästa futsalklubb!

NADIR NISHADA
HUVUDTRÄNARE, FC KALMAR

– Vi får in en tekniskt skicklig spelare som är kreativ och väldigt sevärd, med sin sydamerikanska spelstil. Hans närvaro kommer att lyfta både laget och SFL. Vi är också glada över att Maicon vill spela för FC Kalmar. Det är ett kvitto på föreningens dragningskraft. 

MAICON TAUAN

– Jag är glad över att komma till FC Kalmar. Nu väntar jag bara på att säsongen ska starta för att jag ska kunna visa vad jag kan göra på planen. Jag har bara varit i staden två gånger. Däremot såg jag några matcher förra året och det ser ut som ett lag som vill bli mästare i varje match. 

z na